Poster tbv bouw en werkplaats communicatie Dura Vermeer

Taal overstijgende communicatie op de bouwplaats.

Dura Vermeer

De veiligheid op de werkplaats verhogen, en zo ongevallen minimaliseren. Hoe doe je dat wanneer de doelgroep ontzettend divers is, en bestaat uit vele nationaliteiten?

Onze missie: alle medewerkers, ongeacht afkomst of welke taal ze spreken, relevante informatie en heldere instructies geven voor een veilige werkomgeving.

De uitdaging

Diversiteit op de bouwplaats

Op de bouwplaats werken mensen van verschillende etnische achtergronden. Soms werken er wel vijf tot tien nationaliteiten samen.

Omdat de bouwplaats medewerkers vaak kort in Nederland zijn, beheersen ze de Nederlandse en/of Engelse taal niet goed.

De bouwplaats medewerkers hebben geen laptop of werktelefoon. Vaak hebben ze zelfs geen e-mail adres van de organisatie. Ze zijn digitaal dus moeilijk te bereiken.

Posters veiligheid bouw communicatie Dura Vermeer
Communicatie over veiligheid op de bouwplaats, poster

Onze aanpak

Een boodschap zonder taal

We hebben een visueel georiënteerde aanpak gebruikt. In plaats van te vertrouwen op tekstuele instructies, hebben we een serie posters gecreëerd met kraakheldere visuals. Gebaseerd op herkenbare situaties en met een vleugje humor om de aandacht van de medewerkers te trekken. 

Onze aanpak is gericht op het creëren van een gemeenschappelijke visuele taal die begrijpelijk is voor alle medewerkers, ongeacht hun taalvaardigheid. Hierdoor is er geen tekst nodig om de boodschap over te brengen.

Personalisatie

Met Augmented Reality (AR)

Voor een innovatieve, persoonlijke ervaring hebben we overwogen om AR-technologie te gebruiken. Hiermee kunnen medewerkers hun telefoon gebruiken om de volledige poster te scannen en deze tot leven te brengen. Bewegend beeld en relevante tekst in de eigen taal van de medewerker zorgt zo voor een gepersonaliseerde ervaring.

Communicatie Veiligheid op de bouw AR Dura Vermeer

Het resultaat

Een boodschap zonder taal

In totaal ontworpen we 10 verschillende posters, welke op strategische plekken op de bouwplaats worden opgehangen. Elke poster behandelt een specifieke situatie of veelvoorkomende fout, en laat visueel zien hoe dit vermeden kan worden.

Dankzij onze unieke aanpak konden we de 10 schetsen al binnen 4 uur opleveren. Supersnel resultaat, om zo snel mogelijk te starten met de communicatie op de werkvloer.

[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
ONZE PARTNERS
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Shop