Interne processen makkelijk voor iedereen

Binnen Stedin geldt een bestel & betaal proces, voor het bestellen van (interne) materialen door medewerkers. Zoals met veel processen is het fijn als dit zo optimaal en gestroomlijnd als mogelijk verloopt. 

Onze missie: ervoor zorgen dat alle medewerkers de juiste, relevante informatie krijgen over het bestel-tot-betaal proces binnen Stedin. 

De uitdaging

Diverse doelgroepen

Niet alle medewerkers binnen Stedin hebben hetzelfde kennisniveau als het gaat om het bestel-tot-betaal proces. Sommigen weten al veel, maar missen details. Anderen weten nog bijna niets.

Niet alle stappen in het bestel-tot-betaal proces zijn voor alle medewerkers van toepassing. Er zijn veel verschillende rollen, waarbij verschillende details belangrijk zijn.

Er is heel erg veel informatie beschikbaar over het bestel-tot-betaal proces. Hoe zorgen we er nu voor dat deze informatie de medewerkers bereikt, zonder een overload te zijn?

Game changers in deze case

Visual Storytelling

Door met een sprekende animatie te werken, creëren we herkenbare situaties. Beeld, gesproken tekst en ondertiteling versterken elkaar en zorgen zo voor een betere leerervaring. De informatie wordt sneller opgenomen en blijft beter hangen.

Interactieve buttons

Door interactieve buttons toe te voegen aan een uitleg animatie is het mogelijk om medewerkers een eigen leerpad te laten kiezen. Ze bepalen zelf welke informatie ze willen overslaan, en waar ze juist verdieping nodig hebben.

Info-hub

Via de interactieve buttons linken we niet alleen door naar de verschillende onderdelen van het proces. We bieden ook de mogelijkheid om direct naar een informatie-hub te gaan, waar verdiepende informatie te vinden is. Zo weten we zeker dat de volledige instructie altijd vindbaar is.

Onze aanpak

Interactieve Animatie

In samenwerking met Blue Billy Wig ontwikkelden we een interactieve animatie. In een storyboard sessie van vier uur hebben we samen met Stedin de verhaallijn en visuele schetsen opgezet. Vervolgens hebben we samen met BBW een wireframe opgezet, waarin duidelijk werd welke knoppen op welke locaties naar welke onderdelen zouden verwijzen. Na goedkeuring van Stedin zijn we in productie gegaan. In Stedin’s eigen illustratieve stijl hebben we de animatie ontwikkeld en interactief gemaakt. Na testen, valideren en feedback, konden we live! 

Interactieve Animatie

De voordelen

Een interactieve animatie kan uitkomst bieden bij een uitgebreid onderwerp, wat in essentie voor alle doelgroepen gelijk is. In geval van Stedin bieden we de medewerkers mogelijkheid om zelf hun eigen leerpad te kiezen. Ze kunnen onderdelen overslaan, opnieuw bekijken of direct inzoomen op bepaalde stappen van het proces. Ook is er per onderdeel verdiepende informatie beschikbaar, waarbij we via een button linken naar een interne kennisbank binnen Stedin. Daarnaast zorgt het wireframe van Blue Billy Wig ervoor dat we kunnen meten welke stappen vaker bekeken worden dan anderen, welke buttons het meest gebruikt worden, en welke verdiepende informatie het meest populair is.

Het resultaat

Informatie op maat

Doordat medewerkers zelf bepalen welke informatie ze zien, en niet geforceerd worden alles door te spitten of een hele lange video of e-learning te bekijken, maken we het toegankelijk. Ze zullen eerder terugkeren naar de animatie om informatie nog eens terug te zoeken, en de kans is groter dat ze informatie tot zich nemen, omdat dit relevant is voor hen. Op moment van schrijven is de animatie net live gegaan, en hebben we nog geen resultaten van het gebruik hiervan. Maar dankzij de inrichting van Blue Billy Wig kunnen we dit wel gaan meten in de toekomst.

[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
ONZE PARTNERS
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Shop