CASE: ABB FRANKFURT

Het onzichtbare, zichtbaar maken.

Context

In nauwe samenwerking ontwikkelden Funk-e en ABB Frankfurt de campagne ‘Almost Invisible’. Onder andere posters, narrowcasts en animaties waren te zien binnen de fabrieken en op de social media kanalen van ABB.

Uitdaging

Innovatie is voor elk bedrijf essentieel. ABB vroeg Funk-e een nieuwe identiteit te ontwikkelen, waar het personeel zich betrokken bij zou voelen. Het personeel van ABB was echter heel divers. Er werkten jonge mensen, die wel open stonden voor innovatie. Maar er was ook een oudere generatie die al talloze ideeën en veranderingen hadden zien komen en gaan. Ook voelden zij zich niet altijd begrepen. Hoe zorg je ervoor dat alle doelgroepen zich betrokken voelen en geïnspireerd worden door de nieuwe visuele identiteit van ABB?

Gedeelde passie

Na interviews door Funk-e bleek dat er helemaal geen behoefte was aan (weer) een nieuwe identiteit. Er was al een onderwerp dat alle generaties medewerkers van ABB met elkaar verbindt: de gedeelde passie voor detail en kwaliteit.

Dat in acht nemend adviseerde Funk-e niet in te zetten op een nieuwe identiteit, maar juist de huidige identiteit verder uit te bouwen met een focus op de waardering voor de kwaliteit. Met die insteek zijn de eerste moodboards gepresenteerd: met een focus op menselijkheid, materialen en texturen.

Van abstract naar realistisch

In order to create an inspiring production that the employees could identify with, a higher level of detail and a certain form of realism were needed. With the standard ABB visual style as a starting point, Funk-e has designed a detailed visual style that still adheres to ABB standards: thick (black) lines and black and white color use in combination with red.

Op basis van foto’s van de fabriek, mensen die er werken en de objecten die er gebruikt worden heeft Funk-e een realitisch detailniveau aan de ABB Branding kunnen toevoegen.

Nieuwe identiteit intern communiceren?


    [vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
    ONZE PARTNERS
    [/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
    Shop