DE IMPACT VAN JE INTERNE COMMUNICATIE EFFORTS METEN

Een 5 stappen methodologie om het succes van jouw verander communicatie te kunnen meten!

Dé gids voor interne communicatie managers en change managers!

Funk-e is een bureau dat zowel content als advies biedt. Dus, natuurlijk hebben we talloze strategische en hoogwaardige vraagstukken opgelost voor onze klanten. Maar er lijkt altijd een soortgelijk probleem te zijn als het gaat om uitvoering: Hoe kun jij, als klant, de impact meten van interne communicatie?

In deze whitepaper geven we je een duidelijke, 5-staps methode om een digitale strategie op te zetten. 

Deze strategie stelt je in staat om jouw content eenvoudig naar het juiste publiek te distribueren op het juiste moment en via hun voorkeurskanaal. Bovendien kun je de prestaties monitoren en alle gegevens verzamelen die je nodig hebt om succesvol te zijn en jouw impact te bewijzen.

Wat is een multichannel communicatiestrategie en waarom is deze zo belangrijk?

Effectieve verander communicatie draait om het versturen van de juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal. Tenzij je communiceert met slechts één persoon, is de kans groot dat mensen in jouw doelgroep verschillende voorkeuren hebben voor communicatiekanalen. Hun keuze kan afhangen van veel factoren, zoals hun functie, locatie, werkstijl, motivatie en beschikbaarheid. Daarom is het cruciaal voor het succes van jouw interne communicatieafdeling dat je zorgvuldig overweegt welke kanalen je gebruikt om met elke doelgroep te communiceren. Je moet ervoor zorgen dat jouw boodschap op het juiste moment en op de juiste plaats wordt ontvangen. Dit betekent dat je een flexibele methode nodig hebt om jouw strategie te definiëren en ervoor te zorgen dat je altijd over de juiste inzichten beschikt om jouw communicatiekanalen aan te passen aan de behoeften van jouw doelgroep en relevante doelgroepen.

Wat is het niveau van jouw interne communicatie strategie? Lees hier verder. 

RELEVANTE INFORMATIE:

Om de verschillende niveaus van interne communicatie in beeld te brengen, hebben wij het Maturity Model voor interne communicatie ontwikkeld. Het model laat vijf verschillende niveaus van interne communicatie zien. Bekijk het hier

Wij weten heel goed dat communicatie slechts een hulpmiddel is voor succes. Nu klinkt dat misschien raar als intern communicatie bureau, maar zo is het wel.
De vraag die wij altijd eerst willen beantwoorden: Wat gebeurt er als je niet of slecht communiceert? Dus ook als iets niet volgens plan verloopt. Bekijk het hier

OF LEES MEER IN ONZE BLOG:

NEEM CONTACT OP MET JANNA

Maak kennis met Janna, onze toegewijde lead consultant en interne communicatie expert bij Funk-e! Met haar uitgebreide expertise en vriendelijke aanpak, helpt ze jou graag verder. 

Je kan direct een 15-minuten afspraak inplannen in haar agenda wanneer het jou uitkomt. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. 

Wat we doen? We bespreken kort jouw situatie en bekijken wat nu de beste weg vooruit is. Simpel maar effectief! Daar staan we voor. 

Meer dan duizend tevreden klanten.

Meer dan duizend tevreden klanten.

Uber
Jolein
Lees verder
Funk-e heeft fantastische service verleend. De samenwerking verliep vanaf het eerste moment op rolletjes. Funk-e staat wat ons betreft voor een flexibele houding, engaged vanaf het allereerste moment, meedenkend en resultaatgericht. Veel dank Steven en Megan voor het mooie resultaat! ​
Doorzaam
Elise
Lees verder
Funk-e onderscheidt zich door hun professionele aanpak, creativiteit en proactieve houding, dankzij het getalenteerde team van medewerkers. Ze gaan grondig te werk en zijn in staat om jouw ideeën en wensen moeiteloos om te zetten naar hoogwaardige visuals. Samenwerken met Funk-e is een plezierige ervaring, omdat ze naast hun gedrevenheid ook een duidelijk professionele houding hebben.
Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe
Alida
Lees verder
Fijne open samenwerking, luisteren goed, flexibel en professioneel.
ABB
Manager & Project Lead
Lees verder
Funk-e heeft ons echt geholpen onze focus te verkleinen en het juiste verhaal te vertellen.
FLUOR
Internal Communication
Lees verder
De samenwerking sfeer is enorm effectief en prettig. Er is veel persoonlijke aandacht en het Funk-e team past zich makkelijk aan wanneer er veranderingen plaatsvinden.
Gemeente Woerden en Oudewater
Martine
Lees verder
Ontzettend knap hoe Funk-e moeilijke thema's kan omtoveren in begrijpelijke animaties.

Duidelijk

We zijn consultants en creatieven met een passie voor duidelijke communicatie. Sinds 2009 hebben we duizenden klanten geholpen hun verhaal helder uit te leggen. En dat zonder ‘mysterieus’ creatief proces, maar duidelijk vanaf de start. 

Visueel sterk

Vanaf het begin doen we alles live. Scripts schrijven, storyboards tekenen, concepten bedenken samen met onze klanten, on the spot en binnen 4 uur. Door ideeën samen visueel te maken, kunnen we snel schakelen en doen we het echt samen. 

Effectief

We hebben het vertrouwen gewonnen van grote organisaties. Want wat we doen, doen we effectief. Communicatie is pas goed als we op een schaalbare manier een grote groep mensen kunnen engageren. En dat meten we!