Daarom is je interne doelgroep de meest belangrijke

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Als het gaat om communicatie, draait alles om je doelgroep. Zodra je weet tegen wie je het hebt, kun je je communicatie hierop aanpassen. Dat maakt communicatie efficiënter. Want je zorgt dat jouw boodschap ook daadwerkelijk binnenkomt. Daarom worden doelgroepen in marketing altijd zo goed mogelijk geanalyseerd. Meet je dan ook nog met de juiste tools hoe de doelgroep op je content reageert? Dan kun je je marketingcampagnes steeds verder optimaliseren. Superhandig! Want uiteindelijk zijn stakeholders en (potentiële) klanten de belangrijkste doelgroep die een bedrijf kan hebben, toch? Nou, daar zijn wij het niet helemaal mee eens. Marketing is zeker belangrijk om de wereld te laten weten welk product of dienst je verkoopt. Maar wij denken dat er een nog belangrijkere doelgroep is: je medewerkers.

Je externe doelgroep is absoluut belangrijk. En daarom is ook marketing belangrijk. Want uiteindelijk zijn de mensen in je externe doelgroep de mensen die jouw product kopen en waar het geld vandaan komt natuurlijk. Dat snappen wij heel goed. Maar eigenlijk zijn de mensen die voor je werken het meest waardevolle dat een bedrijf heeft. Zonder de juiste mensen kun je jouw product niet eens maken, en al helemaal niet verkopen. Goede medewerkers weten hoe ze hun werk moeten doen en hebben tijdens hun dienstverband al een heleboel geleerd. Als zij weggaan, verlies je niet alleen een goede medewerker, maar vaak ook heel wat knowhow die ze over de jaren hebben opgebouwd. Maar er is een manier om je medewerkers betrokken te houden: Een goede interne communicatiestrategie. Kunnen medewerkers zich identificeren met de waarden van je bedrijf en kennen ze de strategie en doelen die voor hén relevant zijn? Dan gaan ze nog beter hun best doen om deze doelen te behalen. En daardoor worden ze nog waardevoller voor jouw bedrijf.

Maak interne communicatie net zo relevant als externe communicatie

Als je ervoor wilt zorgen dat je medewerkers betrokken zijn (en blijven) is het belangrijk om je te realiseren dat je interne doelgroep evenveel aandacht nodig heeft als de externe doelgroep. Aan externe communicatie besteed je veel tijd en geld om de juiste boodschap op het juiste moment op de juiste manier over te brengen aan de juiste doelgroep. Waarom doe je dat dan intern niet ook? Een kort mailtje naar alle medewerkers of een berichtje op het intranet is echt niet genoeg! Beter is om je medewerkers op dezelfde manier benaderen als een externe doelgroep. Die zou je toch ook niet allemaal hetzelfde mailtje sturen?

Niet al je medewerkers hebben hetzelfde achtergrondweten of kennisniveau. En al helemaal niet dezelfde functie. Omdat ze allemaal verschillend zijn, zijn het ook verschillende interne doelgroepen, net als je (potentiële) klanten voor je marketing in aparte externe doelgroepen zijn onderverdeeld. Pas je bericht aan voor elke doelgroep. Zoek uit wanneer hoe je ze het beste kunt bereiken, en maak je boodschap relevant voor elke doelgroep. Moeten ze echt alle details weten over het project dat je graag intern wilt communiceren? Of is voor sommige medewerkers een overzichtje genoeg, waar anderen concrete instructies nodig hebben?

Voordelen van goede interne communicatie

Nu weet je dus hoe belangrijk interne communicatie is. Zodra je begint dit in de praktijk te brengen, kun je er ook nog van profiteren. Echt waar! Het lijkt in het begin misschien een hele investering, maar je gaat snel zien dat het zeker de moeite waard is! Als je medewerkers meer betrokken worden, zijn ze gemotiveerder om je klanten verder te helpen. En dat is een win-win situatie, toch? De voordelen van een goede interne communicatiestrategie gelden trouwens niet alleen voor je dagelijkse werkzaamheden. Stel dat er iets groots verandert binnen jouw bedrijf, bijvoorbeeld er komt een nieuw softwaresysteem. Met dit systeem kun je de klantenservice op de lange termijn aanzienlijk verbeteren. En zo hoop je dat je klanten loyaler worden. Maar om dit te bereiken, is het belangrijk dat je medewerkers ook daadwerkelijk met de software gaan werken. Dan volstaat één kort mailtje niet. Spreek elke interne doelgroep apart aan en leg goed uit waarom de nieuwe software voor hen relevant is. Breek het proces op in verschillende stappen en help je medewerkers op weg met de juiste (relevante) instructies. Zo verhoog je de kansen dat ze de software goed gaan gebruiken. Je klanten hebben dat ook door. Omdat ze erg tevreden zijn over hoe zaken worden afgehandeld door de klantenservice, zijn ze geneigd om de volgende keer weer voor jouw bedrijf te gaan. En dat is de reden waarom je interne doelgroep de meest belangrijke is!

[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Heb jij hulp nodig om jouw interne doelgroep te bereiken? Laat het ons weten! Onze consultants helpen je graag bij het maken en uitrollen van een effectieve interne communicatiestrategie!

[/vc_column_text][vc_btn title=”Neem contact op” style=”custom” custom_background=”#330072″ custom_text=”#ffffff” shape=”round” size=”lg” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fas fa-long-arrow-alt-right” add_icon=”true” link=”url:%2Fcontact”][/vc_column][/vc_row]

Recente artikelen

[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
ONZE PARTNERS
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Shop