De beste digitale tools voor interne communicatie 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Eindelijk staat je nieuwe interne communicatiecampagne klaar! Je hebt maanden hard gewerkt, content verzameld en jouw boodschap voor elke doelgroep aangepast. De uitrol van jouw campagne kan van start gaan, een belangrijke stap. Daarom wil je er zeker van zijn dat je de doelgroep op de juiste manier bereikt en dat je het succes van jouw campagne kunt meten. Maar welke tools kun je hiervoor gebruiken? Het zijn er zo veel! Om je keuzestress te besparen, hebben wij hieronder onze top 10 favoriete digitale tools voor interne communicatie 2021 op een rijtje gezet.

Elke tool die we hier beschrijven, is door het Funk-e consultancy team getest. We krijgen dus geen geld voor het noemen van deze tools. Het zijn echt onze aanbevelingen en middelen die we zelf gebruiken om het beste uit elke interne communicatiecampagne voor onze klanten te halen. En ze zullen jouw leven als interne communicatiespecialist een stuk makkelijker gaan maken!

Over het leven makkelijker maken gesproken: McKinsey Global Institute schat dat digitalisering, automatisering en AI alleen maar gaan groeien. In 2030 wordt er een wereldwijde groei van $ 13 biljoen verwacht! Een significant deel daarvan zal voortkomen uit software voor interne communicatie – ongeveer zo’n $ 1.6 miljard in 2026 (ResearchDive). Het gebruiken van de juiste digitale tools voor interne communicatie is dan cruciaal. Niet alleen om jouw leven makkelijker te maken, maar vooral om interne communicatie zo efficiënt mogelijk te maken. Het is dus goed om hier op tijd op in te springen! Bij Funk-e zijn we grote voorstanders van efficiënte interne communicatie, daarom dus hier nu onze top 10 tools voor digitale interne communicatie!

Poppulo

Poppulo is een centraal platform om jouw interne communicatiecampagne te managen. Emailcampagnes, mobiele communicatie, en aanvullende opties voor cross-channel communicatie; het kan allemaal! Het platform is speciaal gemaakt voor interne communicatie. Poppulo is makkelijk te integreren met andere interne communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld Workday, Microsoft Sharepoint en SAP. Ideaal dus als je alle interne communicatie via één platform wilt overzien.

ContactMonkey

ContactMonkey is een email tool. Je kunt het gebruiken met Outlook of Gmail, daarom vinden wij het zo handig. Het is gebruikersvriendelijk dus je kunt er snel mee aan de slag. Belangrijk vinden wij dat ContactMonkey het succes van jouw emailcampagne inzichtelijk maakt. Je ziet direct wie er op de links in jouw mailtje hebben geklikt en wie je misschien nog een herinnering moet sturen.

Google Analytics

Google Analytics is voor ons een absolute must-have! Tenminste, als het gaat om het gedetailleerd meten van bezoek op een bepaalde landingspagina. Google Analytics verzamelt data over bijna alles. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen via welke link mensen op jouw pagina terecht zijn gekomen, hoe lang ze erop zaten, waar ze op hebben geklikt en meer. Ook kun je goed je doelstellingen bijhouden met Google Analytics. Bijvoorbeeld het percentage bezoekersdat een bepaalde actie op de landingspagina uitvoert. Mocht je nog geen ervaring hebben in het gebruik van Google Analytics, dan kun je gratis trainingen volgen in de Analytics Academy. Zo leer je alle mogelijkheden kennen en kun je het meeste halen uit deze gratis tool!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Microsoft Sharepoint

Sharepoint is inmiddels wel hét middel voor interne communicatie. En ook voor veel Funk-e klanten is het een blijvertje! Eenvoudig tekst, afbeeldingen of aanpasbare websiteonderdelen toevoegen aan jouw Sharepoint pagina? Ziet er strak en modern uit! Erg fijn vinden wij de analytische opstelling van Sharepoint Online. Zo kun je direct zien welke medewerkers wel of niet gebruik maken van de site.

Microsoft Viva

Microsoft Viva is nog relatief nieuw. Microsoft heeft dit middel voor interne communicatie ontwikkeld en pas een aantal maanden geleden uitgebracht. Het is eigenlijk een kennisplatform voor medewerkers. Op dit moment is Viva learning nog niet beschikbaar, maar ook nu kun je al inzichten en onderwerpen met medewerkers delen, content organiseren en de productiviteit verbeteren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”1514″ img_size=”full” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Airtable

Airtable is een flexibel een veelzijdig platform voor interne communicatie doeleinden. Daarom is het ook een must-have voor elk bedrijf om digitale communicatieprocessen te optimaliseren! In principe is Airtable een soort database voor Google sheets, met veel meer mogelijkheden. En het kan met bijna elke tool geïntegreerd worden die je kunt verzinnen. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om emailcampagnes te versturen of reminders te versturen via Slack. Ook kun je feedback opvragen bij medewerkers door middel van een enquête. Bij Funk-e gebruiken we Airtable best vaak voor individuele oplossingen voor onze klanten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Bit.ly

Waarschijnlijk heb je wel eens een bit.ly link voorbij zien komen. Dat zijn van die ingekorte URL’s die je kunt gebruiken als de oorspronkelijke URL erg lang is. Daarom zie je ze ook overal terug. Maar Bit.ly kan nog veel meer dan alleen links inkorten! Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om QR-codes aan te maken. En het platform biedt mogelijkheden om te analyseren wat er met je link of QR-code is gebeurd. Met Bit.ly kun je het aantal kliks, locaties, bronnen en meer achterhalen. Daarom is Bit.ly de perfecte tool als je data wilt verzamelen over een link.

Salesforce myTrailhead

myTrailhead is een kennisplatform. Het is een goede oplossing om trainingen te delen en persoonlijke/ professionele ontwikkeling te promoten binnen jouw bedrijf. myTrailhead heeft mogelijkheden voor ‘gamified learning’, maar je kunt ook eigen content creëren en het leerproces van jouw doelgroep individualiseren. Daarnaast krijg je een uitgebreide analyse van de gebruikte middelen. Daarom is myTrailhead ideaal als je bijvoorbeeld een nieuw onderwerp wilt introduceren dat iets meer uitleg nodig heeft dan normaal. Je kunt de content per interne doelgroep aanpassen en op die manier ervoor zorgen dat het altijd voor iedereen relevant is.

Officevibe

Met Officevibe kun je in principe precies doen wat de naam al zegt: De vibe op kantoor meten! Het is een eenvoudige en gebruikersvriendelijke tool om de betrokkenheid van medewerkers te peilen. De tool heeft een enquête feature waarmee medewerkers snel en eenvoudig feedback kunnen geven. Je kunt eigen enquêtes aanmaken die passen bij hetgene wat jij wilt meten, en zo jouw medewerkers een stem geven. Het is dus super handig voor managers. Ook omdat je de mogelijkheid hebt om data over 10 verschillende hoofdonderwerpen zoals bijvoorbeeld ambassadeurs, persoonlijke groei en de arbeidsrelatie te meten en te delen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Google Sites

Als je gebruik maakt van Google Workspace, dan is Google Sites het ideale platform om een basiswebsite te bouwen. Google Sites integreert met alle Google producten, zoals Docs, Slides en meer. Het duurt dus ook maar een paar seconden om je site te koppelen aan Google Analytics, helemaal zonder code! Door via Analytics te meten, kun je de site dan verder optimaliseren. Google Sites is een goede oplossing als je een simpele homepage wilt bouwen voor jouw campagne of als je een database met de belangrijkste content nodig hebt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1515″ img_size=”full” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Met een toenemend aantal bedrijven dat voor digitalisering gaat, wordt het steeds belangrijker om nieuwe mogelijkheden voor digitale interne communicatie te inventariseren. Maar met alle middelen die er inmiddels beschikbaar zijn, kan het ook lastig worden! Met de bovengenoemde middelen kom je al een heel eind als je jouw interne communicatie naar een hoger niveau wilt tillen. Je kunt ze direct integreren om processen en workflow te digitaliseren en te optimaliseren. Op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw interne communicatie ook daadwerkelijk binnenkomt bij de medewerkers – en weet je dat jouw campagne een succes wordt! Natuurlijk is dit slechts een klein deel van alle beschikbare middelen, en wij verwachten dat er de komende jaren nog veel meer middelen bij komen. Maar voorlopig zijn dit onze aanbevelingen. Uiteraard houden we je hier op de hoogte!

En natuurlijk hebben wij binnen Funk-e ook allemaal goede ideeën als het gaat om handige middelen voor interne communicatiedoeleinden. Daarom zijn we ook altijd bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe middelen en mogelijkheden. Lijkt het je interessant om nieuwe tools als eerste te testen en feedback te geven op onze ideeën? Schrijf je dan in en wordt lid van het Beta Testing Program. [/vc_column_text][vc_column_text el_class=”paars” woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Ben jij nog op zoek naar de juiste tools om jouw interne communicatiecampagne uit te rollen? Wij helpen je graag!

[/vc_column_text][vc_btn title=”Neem contact op” style=”custom” custom_background=”#330072″ custom_text=”#fffffff” shape=”round” size=”lg” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fas fa-long-arrow-alt-right” add_icon=”true” link=”url:%2Fcontact”][/vc_column][/vc_row]

Recente artikelen

[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
ONZE PARTNERS
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Shop