Opdracht:

Veiligheidsbeleid communiceren zonder tekst of voice-over

Hoe communiceer je een (nieuw) veiligheidsbeleid binnen een bedrijf efficiënt en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is? Als het kan zonder taalgebruik, omdat het beleid internationaal ingezet moet worden. Met deze vraag kwam AOC bij ons terecht. Het doel? Géén ongevallen op de verschillende locaties wereldwijd. Een leuke uitdaging!

Situatie

AOC is een internationale leverancier van speciale harsen die gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld auto onderdelen, de bladen van windturbines, waterleidingen en boten. Het bedrijf heeft kantoren en fabrieken overal ter wereld. De veiligheid van medewerkers en bezoekers van deze locaties staat natuurlijk voorop. En om te kunnen garanderen dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren, heeft AOC een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen ontwikkeld.

Uitdaging

Het doel om helemaal géén incidenten op alle locaties wereldwijd te bereiken is best ambitieus. Om het te kunnen bereiken is niet alleen het nieuwe veiligheidsbeleid zelf erg belangrijk. Het werkt natuurlijk alleen als iedereen op de hoogte is van de maatregelen! Vooral ook bezoekers die naar een locatie komen. Maar hoe communiceer je zo’n beleid op een internationaal begrijpelijke manier, rekening houdend met allemaal verschillende talen? En hoe zorg je ervoor dat daadwerkelijk elke bezoeker het beleid voorafgaand aan het bezoek heeft gezien?

img1

Visual Storytelling

Na de eerste sessie met AOC werden twee dingen duidelijk: Er waren middelen nodig die internationaal en taalonafhankelijk kunnen worden ingezet om bezoekers wereldwijd voorafgaand aan hun bezoek over het veiligheidsbeleid te kunnen informeren. En voor deze opdracht hadden wij niet genoeg aan de typische symbolen die vaak worden ingezet om maatregelen of verboden te communiceren. Daarvoor was het beleid van AOC namelijk simpelweg te complex en specifiek. Maar hoe zorg je er dan voor dat bezoekers overal ter wereld de maatregelen begrijpen? Het antwoord: Visual storytelling! Samen met AOC ontwikkelden wij een visuële stijl om een animatie te maken die aansluit bij de drie verschillende doelgroepen. Zo wordt het beleid voor iederen duidelijk!

Herkenbare situaties & instructies

Als je wilt dat mensen zonder woorden of taalgebruik begrijpen wat je bedoelt moet je zorgen voor herkenbare situaties. Voor AOC bedachten wij daarom drie verschillende karakters, eentje voor elke doelgroep: een bezoeker, een vrachtwagenchauffeur en een aannemer. In de animatie lopen de drie personnages over het fabrieksterrein van AOC en komen allemaal situaties tegen die een bezoeker ook in het echt meemaakt. Door een gedetailleerde tekenstijl te gebruiken in de extended animatie konden wij de veiligheidsregels ook zonder woorden duidelijk uitleggen.

[vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1684327596491{margin-top: 30px !important;padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background-color: #330072 !important;}" woodmart_css_id="6464cca7055fe" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDY0Y2NhNzA1NWZlIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93IiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnt9fX0=" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column][vc_column_text woodmart_inline="no" text_larger="no"]
ONZE PARTNERS
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Duizenden blije Funk-e klanten!" font_container="tag:h2|font_size:45|text_align:center|color:%23ffffff" use_theme_fonts="yes"][vc_row_inner css=".vc_custom_1684136708742{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}" woodmart_css_id="6461e2fa1fbf3" responsive_spacing="eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2NDYxZTJmYTFmYmYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoidmNfcm93X2lubmVyIiwiZGF0YSI6eyJ0YWJsZXQiOnt9LCJtb2JpbGUiOnsicGFkZGluZy1yaWdodCI6IjAiLCJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIn19fQ==" mobile_bg_img_hidden="no" tablet_bg_img_hidden="no" woodmart_parallax="0" woodmart_gradient_switch="no" woodmart_box_shadow="no" wd_z_index="no" woodmart_disable_overflow="0" row_reverse_mobile="0" row_reverse_tablet="0"][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"] [/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
Shop